Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Ce păcat. Nu ai produse în coș

Masinuta rosie

Despre consumerism şi o maşinuţă roşie

    Zilele trecute, Tudor, un copilaş al vecinilor cam de aceeaşi vârstă cu Ştefan al meu, conducea o maşinuţă nouă, electrică şi uriaşă, tocmai primită cadou. E vorba de maşinuţele acelea care se încarcă la priză şi care se găsesc mai nou şi prin mall-uri de închiriat. Micuţul Ştefan, aflat la bordul tricicletei lui uzate şi greu încercate de toate şanţurile şi brodurile, aproape nu respira de admiraţie privind frumoasa maşinuţă. El privea cu guriţa căscată minunea roşie şi eu priveam tricicleta lui prăfuită şi vârful adidaşilor micuti, juliţi şi plini de noroi. A fost aşa un moment atunci…parcă mi s-a rupt sufletul că nu are şi Ştefănel o astfel de maşinută. Totuşi raţiunea m-a oprit. M-am gândit că dacă ieşim afară, ieşim să facem mişcare şi că într-o astfel de maşinuţă nu se mişcă deloc copilul. M-am gândit că sunt multe alte lucruri mult mai utile în dezvoltarea lui pe care le-aş putea cumpara cu aceiaşi bani. Maşinuţa frumoasă roşie este doar o mică plăcere de moment pentru copil şi aproape inutilă în dezvoltarea lui. Este doar unul din miile de produse MUST HAVE. Totuşi raţiunea nu m-a scutit de un drum la mall a doua zi. Am mers direct la standul cu maşinuţe electrice de închiriat, una mai sclipitoare şi mai frumoasă ca cealaltă şi l-am lăsat pe Ştefan să se dea pe ele cât a dorit. Eram curioasă să văd cât de important era pentru el să aibă o maşinuţă similară. Inutil să vă mai povestesc că după 15 minute era plictisit complet de ele, aşa că victorioasă mi-am validat încă odată raţiunea sub privirile mirate ale soţului meu, care nu a bănuit nicio secundă bătălia din interiorul meu.

           Aţi auzit de multe ori de “afaceri pornite într-un garaj”. Pupo.ro este o astfel de afacere în strânsă legătură cu un garaj. Pot spune că am pornit pupo.ro datorită unui garaj plin de jucării inutile sau periculoase cu care ar fi trebuit să se joace copilul meu. Neştiind foarte multe despre nevoile copiilor mici, dar dornică să îi ofer tot ce pot, am cheltuit mii de euro pe o mulţime de jucării sau alte obiecte inutile cu care am umplut garajul despre care vă povesteam mai sus. Internetul abundă de lucruri pe care TREBUIE să le ai, lucruri ABSOLUT NECESARE pentru bebeluşul sau copilul mic.

     Uneori nu realizăm dar noi, părinţii sau bunicii, suntem supuşi zilnic unui bombardament comercial menit să ne determine comportamente consumeriste excesive. Cei mai mulţi dintre noi suntem gata să facem orice sacrificiu doar pentru a-i oferi copilului ceea ce îşi doreşte sau ce credem noi că îşi doreşte.

    Vestea bună este că bebeluşii şi copiii mici au nevoi destul de puţine în sensul comercial al cuvântului. Să nu uităm că principala lor nevoie este dragostea noastră şi implicarea constantă în stimularea inteligenţei. Din acest motiv am selectat pe pupo.ro doar jucării şi produse testate, jucării aproape banale, poate mai puţin sclipitoare, multe tradiţionale, însă toate foarte utile dezvoltării micuţului. Am încercat să facem din pupo.ro site-ul pe care mi l-aş fi dorit să îl găsesc când eram o mămică lipsită de experienţă, navigând prin multitudinea de produse strălucitoare, chinezeşti şi inutile.

Noi credem că a face ceva bun stă în puterea fiecăruia. Credem cu tărie că doar educaţia poate construi o lume mai bună. Haideti să punem primele cărămizi!